קרדיט תמונה: depositphotos.com

הצצה לעבר ההיסטוריה של הלוואות

ההיסטוריה של שוק האשראי החלה לפני אלפי שנים, כאשר חקלאים השתמשו בזרעים ודגנים כדי ללוות הון ובבעלי חיים כאפשרויות החזר. מאז, התפתח הליך פיננסי מורכב, שהפך לחלק חשוב מהמערכת הפיננסית בעולם של ימינו.

רוצים לדעת איך זה התחיל? זה הזמן ללמוד על ההיסטוריה של הלוואות ועל נקודות המפנה העיקריות, שעיצבו את שוק ההלוואות שאתם מכירים כיום.

1754 לפנה"ס: מסופוטמיה – שיעורי ריבית ראשונים

המערכות הראשונות של הלוואות ואשראי בקנה מידה גדול , היו מקדשים שומריים שהחלו לתפקד לא רק כמקומות פולחן אלא כבנקים. ככל שהעיר גדלה, כך גדלה המורכבות של צרכי האנשים וזה הביא לפיתוח הרעיון של גביית ריבית. כאן נכנס לתמונה הקוד של חמורבי (שהונפק על ידי מלך בבל ה-6), המגדיר את מחיר הכסף וכיצד יש להסדיר את הריבית הנגבית על הלוואות.

321 לפנה"ס: הודו – השטר הראשון

אחת הדוגמאות המוקדמות ביותר שתועדו אי פעם לשטר חליפין הייתה בהודו. שטר חליפין כרוך בחוזה כתוב, של העברת סכום כסף קבוע בתאריך שנקבע מראש, בני שני אנשים. בשושלת מאוריה, סוחרים החלו להנפיק שטרות חליפין לצורך סחר בים.

1400 לספירה (ימי הביניים) – ההלוואות מוצאות מחוץ לחוק

בתקופה הזו, הדתות שלטו באוכלוסייה, בין אם זו הנצרות ברחבי אירופה או איסלאם במזרח התיכון. שתי הדתות אסרו את הנוהג של הלוואות, בעוד היהדות התירה הלוואות, אם כי אפשרה לגבות ריבית רק מאנשים לא יהודים.

זה נמשך לתוך המאה ה-18, אך עם הזמן, היתרונות הכלכליים העצומים של הלוואות התבררו לכולם. זה הוביל לדילול ההגבלות וליצירת התפקודים הבנקאיים המסורתיים שאנו מכירים כיום.

אמצע המאה ה-18: מהפכה תעשייתית – לראשונה, פיננסיים בינלאומיים

עם פריחת הסחר הבינלאומי, הבנקים ברחבי העולם נדרשו לבצע כל מיני התאמות. היה צורך בבקרות גדולות יותר, ולמאיר אמשל רוטשילד היה תפקיד מרכזי ביצירתן: זהו אחד מחלוצי הפיננסיים הבינלאומיים, והוא עשה זאת באמצעות הקמת בנקים ריכוזיים. הוא שיגר בחוכמה את בניו ברחבי הערים הגדולות באירופה של אותה תקופה (פרנקפורט, נאפולי, וינה, צרפת ולונדון) כדי להקים בנקים בכל עיר.

במאה ה-19 החל עידן חדש של הלוואות: אם בעבר הן נועדו לעשירים בלבד, כעת הן הפכו לזמינות יותר עבור אנשים ממוצעים. בשנת 1816, אגודת קרן החיסכון של פילדלפיה בארה"ב פתחה את שעריה כמשאב הלוואות והפכה לבנק האשראי הראשון בארה"ב.

אמצע המאה ה-20: כרטיסים הם הכסף החדש

באמצע המאה ה-20 חל שינוי נוסף בהלוואות המודרניות. בשנת 1950, פרנק מקנמרה עשה היסטוריה, כששילם חשבון במסעדה באמצעות כרטיס קרטון, הידוע כיום ככרטיס דיינרס קלאב. כמה שנים לאחר מכן החל הבנק אוף אמריקה להשיק את ה-BankAmericard, שעם השנים שינה את שמו לוויזה. כרטיסי האשראי שינו את שוק האשראי, וכעת העידן הדיגיטלי נראה כמו נקודת מפנה נוספת. מה יקרה? רק הזמן יגיד.

"אי עמידה בפירעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל."

שתפו פוסט זה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

עבודה בהייטק בירושלים

איך למצוא עבודה בהייטק בירושלים – מדריך מקיף למחפשי עבודה

מחפשים לעבוד בתעשיית ההייטק בירושלים, ישראל? עם המוניטין ההולך וגדל של העיר כמרכז לחדשנות וטכנולוגיה, יש הרבה הזדמנויות למחפשי עבודה בתחום זה. עם זאת, ניווט בשוק העבודה יכול להיות מאתגר, במיוחד אם אתה חדש בענף. במדריך מקיף זה נספק לכם טיפים ואסטרטגיות שיעזרו לכם למצוא עבודה בהייטק באזור ירושלים.

חקירות פרטיות

מהו המחיר של חקירות פרטיות?

חקירות פרטיות תמיד עוררו את הסקרנות והקסם של אנשים ברחבי העולם. חוקרים פרטיים ממלאים תפקיד מכריע בחשיפת אמיתות נסתרות, בפתרון תעלומות ובמתן תובנות חשובות לגבי עניינים שונים. עם זאת, לשירותי החוקרים הפרטיים יש מחיר, והבנת הגורמים המשפיעים על עלות החקירות הפרטיות חיונית למי שמבקש להעסיק שירותים כאלה.

ביטוח רכב

ביטוח חובה מול ביטוח מקיף בתחום ביטוח הרכב

ביטוח רכב הוא מרכיב קריטי בבעלות אחראית על רכב, המספק הגנה פיננסית ושקט נפשי לנהגים במקרה של תאונות, נזקים או חבות בכביש. בתחום ביטוח הרכב בולטים שני סוגי כיסויים חיוניים: ביטוח חובה וביטוח מקיף. ההבחנה בין ביטוח חובה, שהוא לרוב חובה בחוק, לבין ביטוח מקיף, המציע כיסוי נרחב לסיכונים שונים, הוא המפתח להבנת הניואנסים של ביטוח רכב ולבחירת רמת ההגנה הנכונה לרכב.

הרגלי שתיה נכונה

כמה מים באמת צריך לשתות? איך לאמץ הרגלי שתייה נכונה בקרב כל בני המשפחה? כיצד ניתן לעודד את בני המשפחה