קצב החיים המסחרר והתובעני לא תמיד מאפשר לנו לפנות את הזמן הדרוש לטובת פעילות אינטנסיבית במטבח, לרקוח מטעמים מסובכים ולהמתין זמן רב עד שהם יהיו מוכנים.
הילדים שחוזרים מהגן ובית הספר רעבים, לנו יש הפסקה קצובה לאכול לפני שנשוב למשימתנו הבאה ומתחשק לנו לאכול טוב ומבלי להתפשר על איכות, אבל גם אין לנו את המשאבים הדרושים לתכנן כעת ארוחת צהריים מפוארת.
תכנון מקדים נכון, היערכות עם חומרי הגלם הדרושים לעשייה ומתכונים לארוחת צהריים זריזה וטעימה לכל המשפחה הם בדיוק מה שחיפשתם כדי לערוך שולחן כל צהריים מחדש וליהנות מכל ביס.
חומרי הגלם שתמיד צריך במזווה או במקרר
כדאי מראש להחזיק בבית חומרים שעמם אפשר לרקוח ארוחה שווה כל פעם מחדש. למשל, ביצים, קמח, חמאה, פסטה, אורז, עוף, שמן חמניות, שמן זית וכמובן תבלינים, פלפל, מלח.
בדרך הזאת, כשכבר יש לכם את מצרכי הבסיס הדרושים תוכלו להיות יצירתיים עם מה שיש ותתפלאו, אפילו ממוצרי חובה פשוטים ניתן ליצור ארוחה מזינה, מלאה ולא פחות חשוב מכך – טעימה וחביבה על קטנים וגדולים.
שאלו את עצמכם מה הפעם: בשרי או חלבי? ניתן כל יום לבחור סוג אחר של מנה כך שהשילוב השבועי יכלול הן מנות בשריות והן מנות חלביות, למשל, יום כן יום לא, יום אחד זו תהיה ארוחת צהריים בשרית ולמחרת ארוחת צהריים חלבית וכך הלאה.
אותה מנה בגרסה שונה
אינכם חייבים להמציא את הגלגל כל יום מחדש וניתן למחזר מנות אהובות בווריאציות חדשות.
למשל, שקשוקה זו מנה מהירה להכנה שאפשר ליצור בווריאציות שונות כל פעם מחדש ממספר מועט יחסית של מרכיבים – פעם אחת חריפה וארומאטית, פעם אחת משולבת בתרד ובהזדמנות אחרת בגרסה המותאמת לילדים עם רסק עגבניות, מעט סוכר ופפריקה.
מוכנים להכנה ומקצרים תהליכים
הצטיידו גם בכלי בישול שיכולים לחסוך בזמן כמו סיר לחץ או ברכיבים מוכנים שלא דורשים הכנה מקדימה. למשל, דפי לזניה שניתן לעבד במגוון ווריאציות עם מילויים משתנים שכל אחד מהם מקפיץ את המנה ומעניק לה טעמים חדשים ומעניינים כמו רוטב פטריות.
שילובים מעניינים במנה אחת
רוצים לכלול במנה אחת גם בשר וגם תוספת וכך ליצור מנה מנצחת? תוכלו לעשות זאת באמצעות מתכונים המאפשרים לכם לבשל ארוחה בסיר אחד.
למשל, ספגטי עם חזה עוף ברוטב עגבניות או בורגול עם בשר טחון, נודלס עם פרגיות או שוקיים בסיר יחד עם תפוחי אדמה.
כדאי תמיד לשדרג באמצעות בצל קצוץ, שיני שום כתושות ולפעמים גם להוסיף סילאן או פטרוזיליה קצוצה, תלוי במתכונים.
בשלו מראש – הכינו זמן אמת
לעיתים כדאי לבצע הכנות מקדימות כדי לקצר תהליכים בשעת ארוחת צוהריים. למשל, להפשיר בשר, לבשל קטניות, להכין ציר מרק שמתאים למנות רבות, להשרות את הנתחים במרינדה כך שיספגו את הנוזל, מחממים מראש את התנור לטמפרטורה המבוקשת לאפייה ובזמן הזה מכינים את התערובת המבוקשת, מצטיידים ברסק עגבניות מוכן במקום לבשל עגבניות ולרסק אותן בעצמכם וכדומה.
להכין מראש ולהקפיא למחר
ישנן מנות שניתן בהחלט להכין, להקפיא ולחמם ויהיו נהדרות לאורך זמן כמו מרקים. חשבו מה תוכלו להקפיא ולחמם כך שגם הרכיבים התזונתיים וגם הטעמים יישארו ותוכלו תמיד להוסיף למנה תוספת חמה או תוספת שהוכנה בזמן אמת.
בכל מקרה, חפשו מתכונים לארוחת צהריים מהירה ובדקו כמה זמן אתם אמורים להקדיש לצורך הכנתה.
כדאי להסתייע בטיימר על מנת לתזמר את העבודה במטבח ולתזמן את הכנתה של כל מנה עד השגתה של ארוחת צהריים שלמה.